Infolinks

Friday, 20 July 2012

oracle-ebs-r12-inventory-and-purchasing-fundamentals-1z1-225-part-3

201. The purchase price variance account records differences between the _____.
A. invoice price and average cost
B. invoice price and standard cost
C. purchase order line price and invoice price
D. purchase order line price and average cost
E. purchase order line price and standard cost
Answer: E
202. Which three are true about using foreign currency in purchasing documents? (Choose threE. )
A. Oracle Purchasing performs price tolerance verification for all currencies.
B. You cannot approve a purchase order that is missing an exchange rate at the line level.
C. Oracle Purchasing uses the functional currency requisition total to verify authorization limits.
D. You can create purchase orders using multiple currencies other than your functional currency.
E. You can AutoCreate a requisition created in one currency to a purchase order in a different currency.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
F. You cannot approve a requisition that is missing an exchange rate at either the header or distribution level.
Answer: ACE
203. Which two statements are true about using foreign currency? (Choose two.)
A. Requisition total is expressed in foreign currency.
B. Currency can be changed even after a requisition is approveD.
C. Currency cannot be changed once a purchase order is approveD.
D. A foreign currency reference can be specified for each purchase order linE.
E. Requisitions can automatically source blanket agreements or catalog quotations with foreign currency
information.
Answer: CE
204. Consider the following scenario for inventory item A.
1) Price Tolerance (%) = 10; Enforce Price Tolerance (%) = Checked (Yes)
2) Price Tolerance Amount = 20; Enforce Price Tolerance Amount = Checked (Yes)
You AutoCreated a purchase order line for item A from a requisition linE. You set the unit price of the purchase
order line to $120 and you had the purchase order approveD.
What is the possible unit price of item A in the requisition line? (Choose threE. )
A. $0
B. $110
C. $105
D. $140
E. $100
Answer: ABD
205. Which four are true about the Future Periods field in the Financials Options window? (Choose four.)
A. You cannot import or enter invoices in a future perioD.
B. You can import/enter invoices in future periods, pay and create accounting entries for them.
C. You can change this number to the maximum number of future periods you want to allow in Payables.
D. You can import/enter invoices in future periods but you cannot pay or create accounting entries for them.
E. The first time you enter this field, Payables defaults the number of future periods you use in your Ledger as a
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
default.
F. Payables uses this value to limit the number of future periods you can maintain in the Control Payables Periods
window.
G. After you change the status of a future period to Open, you can change it back to Future only if you did not
create any transactions in that perioD.
Answer: CDEF
206. Consider the following setups.
1) Purchasing System Option Enforce Full Lot Quantity = Mandatory
2) Rounding Factor at the item level= 75%
3) Unit of Issue at the item level = Dozen
Select two statements that are truE. (Choose two.)
A. If the user enters 6 each on an internal requisition, the quantity will be rounded to 0.
B. If the user enters 6 each on a purchase requisition, the quantity will be rounded to 0.
C. If the user enters 11 each on an internal requisition, the quantity will be rounded to 12 eacH.
D. If the user enters 11 each on a purchase requisition, the quantity will be rounded to 12 eacH.
E. An advisory message suggesting rounding and a suggested rounding quantity are displayed, but you can
override this.
Answer: AC
207. What is true about the Expense AP Accrual account?
A. It is defined in the Financial Options and is valid for the whole Operating Unit.
B. It is defined in the Payables Options and is valid for the whole Operating Unit.
C. It is defined in the Purchasing Options and is valid for the whole Operating Unit.
D. It is defined in the Financial Options and is valid for a specific Inventory Organization.
E. It is defined in the Receiving Options and is valid for a specific Inventory Organization.
F. It is defined in the Purchasing Options and is valid for a specific Inventory Organization.
Answer: C
208. Select the statements that are truE. (Choose threE. )
The timing and frequency of running the process to transfer payables transactions to General Ledger depends on
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
_____.
A. how often you need to process mass additions
B. how often you need to see balances in Projects updated
C. how often you need to run the Invoice Validation process
D. how often you need to run the Period-End Accrual process
E. how often you need to do financial reporting out of the general ledger
F. how often you need to run the Payables Accounting process to create the accounting entries
Answer: ABE
209. Identify two statements that are true about implementation prerequisites. (Choose two.)
A. Invoice Validation process is a prerequisite to running the Payables Accounting process.
B. Payables Accounting process is a prerequisite to running the Invoice Validation process.
C. Payables Accounting process is a prerequisite to running the Period-End Accrual process.
D. Period-End Accrual process is a prerequisite to the transfer of payables transactions to General Ledger.
E. Payables Accounting process is a prerequisite to the transfer of payables transactions to General Ledger.
F. Transfer of payables transactions to General Ledger is a prerequisite to running the Payables Accounting
process.
Answer: AE
210. Identify five purchasing administration tasks. (Choose fivE. )
A. Prepare the databasE.
B. Start concurrent managers.
C. Provide access and control.
D. Schedule background processes.
E. Back up and archive the databasE.
F. Mass cancel purchasing documents.
G. Schedule other purchasing processes.
H. Purge Requisitions, POs, and Invoices.
I. Purge Requisitions, POs, and Suppliers.
Answer: BDFGI
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
211. What does the Use Approval Hierarchies check box indicate in the Human Resources tab of the Financial
Options window?
A. The position structure for purchasing approvals is useD.
B. The employee supervisor structure for purchasing approvals is useD.
C. The expenses for this business group are approved using the business office hierarchy.
D. Purchasing approvals route through each level of the hierarchy rather than directly to the employee who has the
financial authority.
Answer: A
212. Which four responsibilities must be defined in order to perform the purchasing setup when the complete
Oracle R12 E-Business Suite is installed? (Choose four.)
A. Inventory Manager
B. Payables Manager
C. Receivables Manager
D. System Administrator
E. Purchasing Super User
F. General Ledger Super User
G. Advanced Supply Chain Planner
Answer: BDEF
213. Which setup sequence best describes the prerequisites for setting up Oracle Purchasing?
A. Set up user. > Assign responsibilities. > Define a Ledger.
B. Set Address Styles. > Define locations. > Set key profile options.
C. Set up descriptive flexfields. > Set key profile options. > Set address style default.
D. Define a Ledger. > Set up descriptive flexfields. > Define Purchasing Lookup Codes.
E. Define Human Resources key flexfields. > Define a Ledger > Create responsibilities.
Answer: A
214. Identify three of the optional steps in setting up PurchasinG. (Choose threE. )
A. Define items.
B. Define line types.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
C. Set up the workflow.
D. Define units of measurE.
E. Modify the account generator.
F. Set up sourcing rules and assignments.
Answer: AEF
215. Which three are purchasing categories for which you can set up profile options? (Choose threE. )
A. Debug
B. Self-Billing
C. AutoCreate
D. PO Sourcing
E. Quotation Import
Answer: ABC
216. Which two profile options are required when setting up Oracle Purchasing? (Choose two.)
A. HR: PO User
B. GL: Set of Books
C. MO: Default Operating Unit
D. PO: Workflow Processing Mode
E. PO: Workflow Background Processor
F. PO: Allow Automatic Document Sourcing
Answer: CD
217. Which profile option controls whether a flexfield window automatically opens when you navigate to a
customized descriptive flexfield?
A. Flexfields: Shorthand Entry
B. Flexfields: Open Key Window
C. Flexfields: Open List of Values
D. Flexfields: Open Descr Window
E. Flexfields: Open Description Field
Answer: D
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
218. Which setup profile option allows you to send a report directly to a browser window?
A. Viewer: Text
B. Concurrent: Report Copies
C. Flexfields: Open Key Window
D. Concurrent Report: Access Level
Answer: A
219. In many companies, which four Procure to Pay activities are performed in the context of a single business
unit with transactions crossing business unit boundaries? (Choose four.)
A. Payment
B. Demand
C. Ordering
D. Sourcing
E. Planning
F. Requisitioning
G. Physical Inventory Count
Answer: ACDF
220. The following transactions occurred at BUY Co., where you implemented the ERS functionality in Oracle
Purchasing: Purchase order unit price: $10Receipt #1001: 150 units (gross of 50 units returned)Receipt #1002:
250 units The Pay on Receipt process is run nightly, with the summary level set to Pay Site at the supplier sitE.
The aging period is 0.
What would the Pay on Receipt process generate for these transactions?
A. a $3500 invoice
B. a $4000 invoice
C. a $50 invoice and a $2500 invoice
D. a $1500 invoice, a $2500 invoice, and a $50 debit memo
E. a $1000 invoice, a $2500 invoice, and a $50 debit memo
Answer: A
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
221. Bonus InC. implemented the ERS functionality in Oracle PurchasinG. The Pay on Receipt process is run
nightly. The Summary level is set to Pay Site at the supplier site and the Match Approval option on PO shipment
is set to Four-Way.
Purchase order #001 of 150 units at a unit price of $1 was received in total as Receipt #R-PO001, but not yet
inspected and delivereD.
On the same day, from Purchase Order #002 of 100 units, 50 units was initially received as Receipt #R-PO002,
inspected, and delivereD. Both purchase orders have the same item, supplier, and supplier sites.
What would the Pay on Receipt process generate for these transactions?
A. a $50 invoice
B. a $250 invoice
C. a $150 invoice and a $50 invoice
D. a $200 invoice with invoice validation on hold
E. a $250 invoice with invoice validation for $50 on hold
Answer: D
222. Your ordering process starts with a requisition. Into which two documents must the purchase requisition
document be transformed within Oracle Applications? (Choose two.)
A. Return
B. Receipt
C. Quotation
D. Purchase Order
E. Request For Quotation
Answer: DE
223. Which three purchasing documents can you create in Oracle Purchasing? (Choose threE. )
A. Return
B. Receipt
C. Quotation
D. Work Order
E. Request For Quotation
F. Contract Purchase Agreement
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
Answer: CEF
224. Which purchasing Electronic Data Interchange (EDI) transaction is NOT supported in e-Commerce
Gateway?
A. Quotation
B. Scheduled Release
C. Request for Quotation
D. Planned Purchase Order
E. Advance Shipment and Billing Notice
Answer: C
225. Which three purchasing Electronic Data Interchange (EDI) transactions are supported in the e-Commerce
Gateway? (Choose threE. )
A. Quotation
B. Update Supplier
C. Supplier item creation
D. Request for Quotation
E. Purchase Order Change Order
F. Advance Shipment and Billing Notice
Answer: AEF
226. Which two initial procedures are performed when using transaction interfaces in Oracle Purchasing? (Choose
two.)
A. Populate the open interface tables.
B. Enable the Receiving Open InterfacE.
C. Run the Purchase Order Open InterfacE.
D. Run Oracle Payables concurrent process.
E. Run Oracle Purchasing concurrent process.
Answer: AE
227. Which transaction interfaces does Oracle Purchasing use to support other systems?
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
A. Ordering open interface, Invoicing open interface, Supplier open interface
B. Supplier open interface, Requisition open interface, Receiving open interface
C. Invoicing open interface, Purchasing documents open interface, Receiving open interface
D. Requisition open interface, Supplier open interface, Purchasing documents open interface
E. Receiving open interface, Requisition open interface, Purchasing documents open interface
Answer: E
228. The functional currency of Company X is USD. Company X placed a purchase order on supplier Y on
01-SEP-2007, for one unit of item A at a unit price of Euro 80. According to the exchange rate on 01-SEP-2007,
Euro 80 = USD 100.
Goods are received on 05-OCT-2007. The exchange rate changes and Euro 80 is now equivalent to USD 105.
The standard cost of the item is USD 75.
Freight charge = USD 10.
Handling charge = USD 5.
The Purchase Price Variance for this transaction is _____.
A. USD 25
B. USD 30
C. USD 35
D. USD 40
E. USD 45
F. USD 50
Answer: A
229. A global organization is setting up its multiorganization enterprise structurE.
Identify three correct statements. (Choose threE. )
A. A purchasing user with a single responsibility can operate on multiple operating units.
B. You must have at least one subinventory per Inventory Organization for transactions to take placE.
C. The ledger is at the highest level in the enterprise structure and two legal entities can share the same operating
unit.
D. Two separate ledgers cannot have the same components: Accounting Calendar, Chart of Accounts, and
Functional Currency.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
E. An operating unit limits the Purchasing and Order Management transactions but the corresponding Payables
and Receivables modules can be defined in a different operating unit.
F. The enterprise structure defines organizations that represent functional, management, and reporting groups but
not the accounting reporting scheme used by the enterprisE.
Answer: ACD
230. Which two statements are correct about defining inventory organizations and locations? (Choose two.)
A. A subinventory can be shared across two inventory organizations.
B. You can restrict a location tagged as Global to a specific inventory organization.
C. The item master is always the validation organization in a multiorganization structurE.
D. When the location is tagged as Global, it is NOT mandatory to select an international address style (where
available).
E. While defining a location that is local, you must ensure that the Ship Location and Ship-To site are always the
samE.
Answer: BD
231. Company X is identifying the major aspects of its inventory organization structure and definitions.
Which two actions or statements would be correct? (Choose two.)
A. An inventory location can be an Office Site only if it is also a registered officE.
B. It can consider manufacturing facilities, warehouses, distribution centers, and branch offices, as well as other
entities.
C. It does not need a minimum of two inventory organizations in a master/child relationship, but it is a best
practice to do so.
D. The financial impact of inventory parameters is limited to Purchase Price Variance and Intransit Account for
interorganization shipments, and Transfer Credits for the sending organization.
E. You can control inventory organizations across different operating units from one responsibility but you cannot
have it default to one operating unit. The last used operating unit used before you log off would default when you
log in the next timE.
Answer: BC
232. Company X is a global organization with its head office in the US. The head office is part of the US Business
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
Group.
Company X makes most purchases centrally from its Singapore warehouse, which is their regional headquarters
under their APAC Business Group. The Singapore warehouse then supplies the offices in other countries.
You are required to create a purchasing location for this Singapore sitE. Which are the three correct setups for
creating this location? (Choose threE. )
A. It is required to select the Internal Site option.
B. Do not enter the address for this location, because it is Global.
C. Specify the Singapore Inventory Organization under the Other Details taB.
D. Select the Ship-To Site option, but ensure that it is the same as the Ship Location.
E. Do not tag it as a Global location, because it does not belong to the Head Office – US Business Group.
F. Selection of the Bill-To Site option is mandatory only if the Singapore site receives invoices from the suppliers
as well.
Answer: ADF
233. ABC is a multinational manufacturing company with its head office in the US.
It has operations in three regions: North America, Europe, and Asia PacifiC. All three regions have similar
product lines, structures, and processes.
Which three statements could be true about the structure of ABC’s multinational organization? (Choose threE. )
A. Setup requires only one business group across all three regions.
B. ABC has one item master, which is not the validation organization.
C. Germany has one legal entity with two operating units assigned to it.
D. It is mandatory to assign the International Address Style for Germany.
E. Germany has two purchasing Ship-To locations that are tagged as Global.
F. Germany has one inventory organization that is assigned to the two operating units.
G. Germany has one purchasing responsibility assigned to the two operating units for Germany.
Answer: ABE
234. A client often orders an item by the case but stocks the item as individual units by using the Each unit of
measure (UOM).
The client orders the item from three suppliers, and the case sizes differ by supplier (10, 12, and 50). What is the
proper way to set up these units of measure?
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
A. Always use the Each UOM and do not create purchase orders for cases.
B. Create a Case UOM and an Each UOM, and assign them to different UOM classes.
C. Create a Case UOM and an Each UOM, and assign both of them to the same UOM class.
D. Create multiple CaseX UOMs, where X is the quantity per case, and an Each UOM, and assign them to the
same UOM class.
E. Create multiple CaseX UOMs, where X is the quantity per case, and an Each UOM, and assign them to
different UOM classes.
Answer: D
235. A multinational company operates in three countries, with one operating unit (OU) in eacH.
Each OU is linked to one inventory organization. One of the inventory organizations is a manufacturing plant.
Which two statements are correct? (Choose two).
A. A location is a legal address, it cannot be a Ship-To site for more than one country.
B. A location is unique to a specific OU responsibility when the Global check box is selecteD.
C. When a location is flagged as local, you must assign the local inventory organization to it.
D. The Ship-To location and Ship-To site for the same inventory location can be in different countries.
E. You cannot set a default receiving location in the Receiving Options for each inventory organization.
Answer: DE
236. Which two Oracle applications do not need to use a defined supplier? (Choose two.)
A. Oracle Planning
B. Oracle Payables
C. Oracle Purchasing
D. Oracle Property Manager
E. Order Advanced Supply Chain Planning
Answer: AE
237. Which two modules do not use a defined supplier? (Choose two.)
A. Payables
B. Purchasing
C. General Ledger
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
D. Property Manager
E. Order Management
Answer: CE
238. A supplier is not required on a _____.
A. Invoice
B. Receipt
C. Quotation
D. Requisition
E. Purchase Order
F. Request For Quotation
Answer: D
239. Which four sources of information default records into the Supplier Header? (Choose four.)
A. Invoice Options
B. System Options
C. Financial Options
D. Payables Options
E. Receiving Options
F. Purchasing Options
G. Approved supplier list
Answer: CDEF
240. Which two documents would NOT show a supplier site in the supplier list of values when the supplier site is
defined as a purchasing site? (Choose two.)
A. Invoice
B. Payment
C. Quotation
D. Purchase Order
E. Request for Quotation
Answer: AB
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
241. In defining supplier sites, which navigation path would you use?
A. (N) Supply Base > Suppliers > Locations
B. (N) Supply Base > Suppliers > Organization
C. (N) Supply Base > Suppliers > Address Book
D. (N) Supply Base > Suppliers > Contacts Directory
E. (N) Supply Base > Suppliers > Business Classification
Answer: C
242. Which are the four benefits of employing sound naming conventions while defining suppliers? (Choose four.)
A. accurate supplier reporting
B. prevention of incorrect returns
C. improved system performance
D. prevention of duplicate receipts
E. prevention of duplicate invoices
F. prevention of duplicate payments
G. prevention of incorrect receipt inspections
Answer: ACEF
243. Which three processes would help analyze supplier information before defining a new supplier record?
(Choose threE. )
A. Submit and review the Suppliers Report.
B. Submit and review the Suppliers Audit Report.
C. Perform a Find or Query on the Supplier namE.
D. Submit and review the Suppliers On Hold report.
E. Submit and review Purchase Price Variance report.
F. Submit and review the Purchasing Activity Register report.
G. Submit and review Open Purchase Orders By Buyer report.
Answer: ABC
244. Which three financial options can be defaulted when you enter a new supplier? (Choose threE. )
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
A. Ship Via
B. Default Buyer
C. RFQ-Only Site
D. Bill-To Location
E. Supplier Classification
F. Payment Bank Account
Answer: ACD
245. Which three attributes can you set up in the Financials Options window from Purchasing/Payables? (Choose
threE. )
A. Freight Terms
B. Exchange Rate
C. Liability Account
D. Employee Number
E. Invoice Match Option
F. Default Payment Terms
Answer: ACD
246. Which two are vendor-type lookup codes? (Choose two.)
A. Supplier
B. Employee
C. Pay Group
D. Tax Authority
E. Minority Group
Answer: AB
247. If you have Purchasing as the only installed application, in which two tabs in the Financial Options window
are you required to enter information? (Choose two.)
A. Tax
B. Accounting
C. Encumbrance
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
D. Human Resources
E. Supplier-Purchasing
Answer: BE
248. When implementing Purchasing at FGH Corp., you notice several administrative inefficiencies due to a
poorly maintained supplier list.
Identify three inefficiencies. (Choose threE. )
A. entering suppliers twice
B. issuing specific invoices
C. generating inaccurate returns
D. generating inaccurate receipts
E. generating accurate supplier reports
F. issuing more payments than necessary
G. issuing more purchase orders than necessary
Answer: AFG
249. Which three features does the iSupplier Portal provide for maintaining suppliers? (Choose threE. )
A. Ship Via
B. Addresses
C. Bill-To Location
D. User registration
E. Ship-To Location
F. Business classification
Answer: BDF
250. If an open interface is not available for conversion of suppliers, which two tasks need to be performed before
converting current supplier records from legacy systems? (Choose two.)
A. Identify which suppliers to convert.
B. Conduct a survey among suppliers.
C. Set the next automatic supplier number to be assigneD.
D. Determine the conversion reconciliation method to usE.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
E. Communicate approved purchasing documents to your suppliers.
Answer: AD
251. Which window in Purchasing would you use to copy an existing global Approved Supplier List entry and
make it local to your organization?
A. Supplier Status
B. Request For Quotation
C. Supplier-Item Attributes
D. Approved Supplier List Statuses
E. Sourcing Rule/Bill of Distribution Assignments
Answer: C
252. Which Approved Supplier List (ASL) entry would take precedence for an item?
A. Local entry that applies to your suppliers.
B. Global entry that applies to your suppliers.
C. Local entry that applies only to your organization.
D. Both local and global entries that apply to your suppliers.
E. Global entry that applies to all organizations of your company.
Answer: C
253. Which three are correct security/access levels for purchasing documents? (Choose threE. )
A. All
B. Buyer
C. Public
D. Owner
E. Hierarchy
F. Purchasing
Answer: CEF
254. Which three statements are true regarding purchasing document security levels and access levels? (Choose
threE. )
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
A. A standard purchase order with View Only access can never be modifieD.
B. Modify access level allows the user to view, modify, or cancel the document.
C. A quotation with security level Public and access level Modify can be set to Freeze by any employeE.
D. A planned release created by Buyer1 set at the security level of Purchasing and access level Modify can be
cancelled by Buyer2.
E. When a requisition is set at security level Private and access level Full, the employees manager (who is the
employee’s immediate approver) can close it.
F. The blanket purchase agreement (BPA) is set at the security level of Purchasing and access level Modify. B1
and B2 are two employees defined as Buyers. When a BPA is created by B1, B2 can cancel it.
Answer: CDE
255. Identify two statements that are true regarding the defining of your purchasing document approval and
routing process. (Choose two.)
A. Pre-Approved documents do not need to be approved by the next approver.
B. Oracle Approvals Management is used to configure Purchase Order approval workflows.
C. When a requisition is approved, the corresponding purchase order does not need to be approveD.
D. It is possible to have different approval routing processes for Purchase Requisitions and Internal Requisitions.
E. A planned purchase order and its corresponding planned (scheduled) release can have separate approval limits.
Answer: DE
256. Which three are valid setup options for purchasing document types? (Choose threE. )
A. Archive On
B. Forward Method
C. Default Hierarchy
D. Security Access Level
E. Can Change Hierarchy
F. Owner Cannot Approve
Supplier-Purchasing
Answer: ABC
257. The Direct Forward method routes documents _____.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
A. to the person with the highest approval authority
B. to the position with the highest approval authority
C. to the employee’s supervisor, regardless of whether that person has the authority to approve
D. to the next employee in the hierarchy who has the requisite approval authority to approve the document
E. to the next position that has approval authority, regardless of whether it has the requisite authority to approve
Answer: D
258. Which two statements are true regarding approval workflows in Purchasing? (Choose two.)
A. You can limit approval levels in an Approval Group by Item Category.
B. Approval routing can cut across legal entities within a business group.
C. A Purchase Requisition and a Standard Purchase Order cannot have different approval levels.
D. The Hierarchy Forward Method routes the document to the first approver in the hierarchy who has the required
approval limits for that document.
E. During Position Hierarchy setup, a constraint that must be considered is that the Subordinate must not be the
manager of the Position Holder in their regular job roles.
Answer: AB
259. Your client created a purchase requisition with a total amount of $10,000.
Your client’s approval amount for purchasing requisitions is $5,000.
The client’s direct manager’s requisition approval level is $9,000 and the senior manager has an approval level of
$20,000.
The approval method is set to Employee/Supervisor, the Forward Method in the Document Types window is set to
Direct, and the Can Change Forward-To in the Document Types window is set to No.
Your client wants the direct manager to review the requisition electronically before it is approveD. What is the
recommended method to achieve this goal?
A. Advise your client to change the Forward-To on the requisition to the manager.
B. Advise your client to print the requisition, scan it into an email, and then email it to the client’s manager.
C. Advise the direct manager to have the senior manager forward the requisition back to the client before
approvinG.
D. Advise your client to have the manager review the requisition via the requisition summary form before
submitting the requisition for approval.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
Answer: D
260. While defining Approval Groups, which three objects can you define authorization rules for? (Choose
threE. )
A. Buyer
B. Location
C. Commodity
D. Item Category
E. Account Range
F. Document Amount
Answer: BDE
261. Your client’s department administrative assistant (only) is allowed to self-approve the office supplies
requisitions up to $5,000.00. For all other types of requisitions, there is no approval authority.
The company’s location is Ann Arbor.
The purchasing category for office supplies is OfficE. Supplies.
The chart of accounts follows this format: Company.Business Group.Cost Center.Account.FuturE.
Your client’s company account code is “01,” business group is “100,” cost center (or department) is “560,” the
account for office supplies is “67549,” and the future segment is always “000000.”
Which approval group setup would enable this restrictive purchasing practice?
A. Document Total: Amount Limit = $5,000.00
Location: Amount Limit = $5,000 and Location = Ann Arbor
Category Range: Amount Limit = $10,000
Category Range: From x.Supplies To: OfficE. Supplies
B. Document Total: Amount Limit = $0.00
Account Range: Amount Limit = $5,000.
Account Range: From: 01.100.560. 67549.000000 To 01.100.560. 67549.000000
Category Range: Amount Limit = $5,000
Category Range: From OfficE. Supplies To: OfficE. Supplies
C. Document Total: Amount Limit = $0.00
Account Range: Amount Limit = $5,000
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
Account Range: From: 01.100.560. 67549.000000 To: 01.100.560. 67549.000000
Category Range: Amount Limit = $5,000
Category Range: From: OfficE. Supplies To: OfficE. Supplies
Requisition Document Type setup = ‘Owner can Approve’
D. Document Total: Amount Limit = $0.00
Account Range: Amount Limit = $5,000
Account Range: From: 01.100.560. 00000.000000 To: 01.100.560. 99999.000000
Location: Amount Limit = $5,000 and Location = Ann Arbor
E. Set the Document Total object to include an amount limit of $5,000.00
Answer: C
262. Which are the two mandatory setup steps required during the creation of a new position hierarchy? (Choose
two.)
A. Create a joB.
B. Create and assign a buyer.
C. Assign a supervisor to all employees.
D. Enable Position Hierarchy in Financials Options.
E. Assign charge accounts for all employees in the position hierarchy.
F. Ensure subordinates match the employee-supervisor assignment in Human Resources.
Answer: AD
263. Identify two implementation considerations for document security, routing, and approval. (Choose two.)
A. A position hierarchy can never be the same as the employee-supervisor hierarchy.
B. You can define either the document total or an account range in an Approval Group.
C. You must complete the relevant purchasing options before setting up the Position Hierarchy for purchasing
documents.
D. You must define one position hierarchy, including all positions that require access to the document types you
want to control, with a Security Level of ‘Purchasing’.
E. All potential approvers must have a login username; if you forward a purchasing document to an approver who
does not have a login username, purchasing alerts you with a warninG.
Answer: CE
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
264. Identify two correct statements in the context of implementing document security, routing, and approval.
(Choose two.)
A. You use the Oracle Approvals Manager engine for more complex purchase order approval routings.
B. A job must be defined and assigned to a position irrespective of the approval routing option chosen.
C. The positions in the position hierarchy do not need to track the supervisor hierarchy for employees in the
organization.
D. You must set up attributes, conditions, and approval types as a prerequisite to setting up rules in Oracle
Approvals Manager.
E. You need to run the Fill Employee Hierarchy process only when you change the positions in the position
hierarchy, and not for any employee-position assignment changes.
Answer: CD
265. Select three true statements regarding document control during its lifecycle of creation-routing-approval.
(Choose threE. )
A. An approver of a purchase order can never cancel the requisition linked to the purchase order linE.
B. You can never change the approval path after a purchasing document is assigned a particular approval
hierarchy.
C. You can assign an offline approver as a proxy in the absence of the regular approver for a requisition or a
purchase order.
D. An approver cannot change the delivery schedule of a planned release, which is automatically generated from
Oracle PlanninG.
E. The Manage Global Agreements function security determines whether you can perform control actions on
global agreements only.
F. You can cancel a group of requisition lines that have the same account code across multiple requisitions by
using the MassCancel window.
Answer: CEF
266. Which four must be set up to implement a position hierarchy for document approvals? (Choose four.)
A. Buyers
B. Employee Jobs
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
C. Approval Groups
D. Security Hierarchy
E. Employee Positions
F. Employee Locations
G. Approval Assignments
Answer: BCEG
267. Company X is a global company with operations in three regions: North America, Europe, and AsiA. Each
region has a separate business group, and one legal entity attached to each business group.
North America has two operating units (OU) and the other two regions (Europe and Asia) have one OU eacH.
Identify two correct statements regarding purchasing document approval and routing processes. (Choose two.)
A. All three regions must share the same approval hierarchy.
B. North America can have two sets of Approval Groups, one for each OU.
C. North America can have only one set of Approval Groups to share across each OU.
D. Each region can have a different type of hierarchy: Employee/Supervisor or Position Hierarchy.
E. Each region can have a different approval hierarchy, but all three regions must use the same type of hierarchy:
Employee/Supervisor or Position Hierarchy.
Answer: BD
268. ABC is a multinational company that is headquartered in the US. ABC has one site each in the US, Germany,
and Mexico.
In the multiorganization structure, all three sites share a single business group.
Each site has a separate legal entity and a separate operating unit.
They decide to use the Position Hierarchy option for their purchasing document approvals. Which statement is
true for ABC?
A. Each site can have its own Approval Hierarchy, Approval Groups, Approval Assignments, and Positions.
B. All three sites must share the same Approval Hierarchy, Approval Groups, Approval Assignments, and
Positions.
C. Each site can have its own Approval Groups, Approval Assignments, and Positions, but the Approval Hierarchy
must be different.
D. All three sites can share the same Approval Hierarchy, but the Approval Groups, Approval Assignments, and
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
Positions must be different.
E. Each site can have a separate Approval Hierarchy and Positions, but the Approval Groups and Approval
Assignments must be the samE.
Answer: A
269. A medium-sized multinational company based in US has two business groups (BG), BG1 (for US) and BG2
(for Europe), with position approval hierarchies H1 and H2, respectively.
The company has a policy that only the Controllers and those above them can approve capital items on
requisitions and purchase orders. However, the Purchase Manager (who reports to the Controller) must also be
able to authorize capital purchases.
The account range for capital items is: 2000-2599.
The relevant approval limits are:
1) Purchase Manager in both BGs: $100,000
2) Controller in BG1: $500,000
3) Controller in BG2: $200,000
Which two options represent a valid and efficient approval process? (Choose two.)
A. An employee in BG2 raises a requisition for $5000. This is verified by the employee’s manager and forwarded
to the group Controller in BG1 who approves it.
B. An employee in BG2 raises a capital requisition for $250,000, which is verified by the employee’s manager and
then forwarded to the group Controller in BG2 who approves it.
C. The buyer in BG1 raises a standard purchase order for $250,000 with the charge account 2106. The Purchase
Manager verifies it and forwards it to the controller in BG1 who approves it.
D. A buyer in BG2 raises a purchase order for $10,000 with charge for inventory items to be stocked in an asset
subinventory. The Purchase Manager in BG2 verifies and forwards it to the Controller in BG2.
E. The shop floor supervisor in BG1 raises a requisition for a new drilling machine for $250,000. The supervisor’s
manager (Production Manager) verifies the requisition and forwards it to the Controller in BG1 for a final
approval.
F. The Purchase Manager in BG2 raises a requisition for $5000 for computer equipment. The Controller in BG2
approves it and instructs the buyer to ensure a 2-year warranty on this equipment. The buyer in BG2 places the
order on the supplier.
Answer: CF
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
270. During the RFQ lifecycle, the RFQ is assigned certain statuses. Identify the RFQ lifecycle and its correct
sequencE.
A. In Process, Active, Printed, Closed
B. Active, Printed, Accepted, Complete
C. Active, In Process, Received, Complete
D. In Process, Received, Accepted, Closed
E. Requested, Printed, In Process, Received
Answer: A
271. There are several types of RFQ, including Catalog RFQ, Standard RFQ, and Bid RFQ.
There are only two classes of RFQ. Identify the two valid classes and their appropriate purposes. (Choose two.)
A. Bid Class, which supports Shipments
B. Standard Class, which supports Items
C. Planned Class, which supports Catalogs
D. Catalog Class, which supports Price Breaks
E. Cost Class, which supports Bid Price Breaks
F. Category Class, which supports Supplier Catalogs
G. Contract Class, which supports Total Dollars Agreed to
Answer: AD
272. A Quotation may be verbal or written. When a supplier responds to an RFQ, their quoted information needs
to be recorded in the system.
Which are the documented methods of loading the supplier quote into the system?
A. SQL *Loader Script, Manual, and e-Commerce Gateway
B. Manual load, and using the Purchasing Documents Open Interface
C. Spreadsheet Loader, Purchasing Documents Open Interface, and Manual load
D. Using Copy Documents window to create the quotation directly from the RFQ, Manual load, and Data Loader.
E. Data Loader, Manual load, Purchasing Documents Open Interface, and using Copy Documents window to
create the quotation directly from the RFQ.
F. SQL *Loader Script into the Purchasing Documents Open Interface, Manual load, using Copy Documents
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
window to create the quotation directly from the RFQ, and e-Commerce Gateway.
Answer: F
273. The Quotation lifecycle contains three statuses, In Process, Active, and CloseD.
When would you choose the Active status?
A. When you create the quotation.
B. When you approve the supplier’s quotE.
C. When the quote is received and approveD.
D. When the supplier quote is received and entereD.
E. When the quotation is complete and ready to be approveD.
F. When you receive the quote within the quote’s Effectivity Dates.
Answer: E
274. RFQs and Quotations have setups in the following areas: Purchasing Control Options, Lookup Codes, and
Profile Options.
Select the two options that contain correct setups, for both the Purchasing Control Options and the Profile Options.
(Choose two.)
A. Purchasing Control Options: Quotation Numbering, Line Type, and Quotation Required
B. Profile Options: PO: Write Server Output to File, and PO: Warning Delay Days Number
C. Purchasing Control Options: RFQ Numbering, Quote Warning Delay, and RFQ Required
D. Profile Options: PO: Display AutoCreated Quotation, and PO: Warning Delay Days Number
E. Purchasing Control Options: RFQ & Quotation Numbering, Quote Warning Delay, and Quotation Required
F. Profile Options: PO: Price Tolerance (%) for Catalog Updates, and PO: Warn if RFQ Required before
AutoCreate
Answer: CF
275. During implementation, there are various additional things that need to be considered for RFQs and
Quotations.
There are seven documented areas to consider, as well as some common sense considerations. Select five options
that accurately depict thesE. (Choose fivE. )
A. Data Cleanup is not important.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
B. RFQ and Quotation Usage is important.
C. Data Mapping for RFQs Open Interface is important.
D. RFQ and Quotation Conversion strategy is important.
E. Data Cleanup of legacy RFQs and Quotes is important.
F. Data Mapping from the legacy RFQs and Quotes is important.
G. Quotation Usage and RFQ Usage does not matter because RFQs cannot be converteD.
H. The method by which RFQs are delivered to potential suppliers (Printed Forms) is important.
I. Training on RFQ and Quotations is not necessary because the quotations are automatically created into
Requisitions.
J. You should just create new RFQs in the new system so that the linkage between RFQs and Requisitions can be
maintaineD.
Answer: BDEFH
276. Your customer wants to convert both RFQs and Quotations to have tracking for Small Business Audit trail.
The volume for quotations is very high, and only Approved RFQs and Quotations are being converteD.
What would you recommend as the best conversion strategy for RFQs and Quotations?
A. Data Load both RFQs and Quotations.
B. Manually enter both RFQs and Quotations.
C. Manually enter RFQs, and Data Load Quotations.
D. Use the Purchase Documents Open Interface for both RFQs and Quotations.
E. Use the Purchase Documents Open Interface for RFQs and Data Load Quotations.
F. Manually enter RFQs, and use the Purchase Documents Open Interface for the loading of Quotations.
Answer: F
277. Identify the four possible predefined actions for business rules that you can associate with a supplier status in
an Approved Supplier List. (Choose four.)
A. Sourcing
B. PO Approval
C. Quote Approval
D. Manufacturer Link
E. Supplier Schedule
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
F. Planning Confirmation
G. Schedule Confirmation
Answer: ABDG
278. Select the best business practice for a supplier that is being newly added to the Approved Supplier List.
A. Allow PO Approval, Sourcing, Schedule Confirmation and Manufacturer Link
B. Allow PO Approval, Sourcing and Schedule Confirmation but not Manufacturer Link
C. Allow PO Approval, Sourcing and Manufacturer Link but not Schedule Confirmation
D. Allow PO Approval, Schedule Confirmation and Manufacturer Link but not Sourcing
Answer: C
279. Identify two situations in which item information on a requisition CANNOT be sourced from the Approved
Supplier List. (Choose two).
A. The supplier status is New.
B. The Approved Supplier List is disabled at the line level.
C. The Use Approved Supplier flag is unchecked for the item.
D. The supplier is active but the supplier site is made temporarily inactivE.
E. The supplier status is set to Debarred, but the business rule Sourcing is set to Allow.
Answer: BC
280. Which two statements are true about setting up an Approved Supplier List? (Choose two.)
A. An Approved Supplier List is used only for items and not for services.
B. A Global Agreement cannot be set up as a source document for a requisition.
C. A blanket purchase agreement cannot be set up as a source for an item in a purchase order linE.
D. You can get the price breaks to default to a requisition from a quotation or a blanket purchase agreement.
E. You do not need to set the profile option PO: Automatic Document Sourcing to Yes, in order to get the source
document information for a service (as opposed to an inventory item).
Answer: CD
281. Company X is establishing the Approved Supplier List (ASL) statuses and other attributes.
Select two statements that are true about this process. (Choose two.)
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
A. Every item in an ASL must have a supplier and a supplier site assigned to it.
B. You must set the profile option PO: Document Sourcing to Yes, as a first step towards establishing an ASL.
C. The supplier and supplier site on an ASL must be the same on the sourcing rule for every item that is listed on
the ASL.
D. Services line information can default to a standard purchase order from a contract purchase agreement, without
having to set up an ASL.
E. If you do not run the Generate Sourcing Rules and ASLs from Blanket Agreements concurrent program, the
ASLs would not work for any inventory organization.
Answer: CD
282. Identify four ways in which sourcing rules significantly improve efficiency of procurement processes.
(Choose four.)
A. Allowing you to transfer from one supplier site to the other, if it is a global supplier.
B. Assigning sourcing rules at the item or item-organization level using an assignment set.
C. Giving you the ability to identify the priority to be given to the local sites of a global supplier.
D. Sourcing the highest percentage of an item from only those suppliers who ranked the highest.
E. Allowing you to identify the most efficient shipping method to be used for a specific sourcing rulE.
F. Automatically allocating planned orders across different suppliers based on predetermined criteria such as rank
and percentagE.
G. Allowing the implementer to define a single sourcing rule for an item at the Item Master level, to cater to all
inventory organizations.
Answer: BCEF
283. Which two statements are true about sourcing rules? (Choose two.)
A. Item categories cannot be used in sourcing rule assignments.
B. You cannot source Request for Quotation information from a Requisition.
C. Multiple sourcing rules can be assigned to a specific item for different customers.
D. Products can be sourced from manufacturing organizations across operating units.
E. A single line on a sourcing rule can be set up for all organizations across operating units.
Answer: CD
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
284. You have performed all the prerequisite setups for the creation of sourcing rules for items to be included in a
blanket purchase agreement (blanket). However, when the buyer tries to approve the blanket, a caution is
displayed stating that no sourcing rules are createD.
What could be the two reasons for this? (Choose two.)
A. Approved supplier list is not defined for the sourcing rulE.
B. The blanket purchase order Start Date and End Date are null.
C. The buyer did not have the necessary approval authority to create sourcing rules.
D. Items on blanket do not have the Purchased and Purchasable item attributes enableD.
E. The blanket effective period overlaps with the multiple effective periods in the sourcing rulE.
Answer: BE
285. The buyer decides to automatically update and create sourcing rules, as part of the blanket purchase
agreement approval process. However, on clicking the Approve button, the buyer does not see any option to
update and create blanket purchase sourcing rules.
Which profile option has the buyer failed to set up?
A. PO: Automatic Document Sourcing
B. MRP: Default Sourcing Assignment Set
C. PO: Allow Auto-generate Sourcing Rules
D. PO: Allow Autocreation of Oracle Sourcing Documents
Answer: C
286. Which two statements are true about automatic sourcing of information from a document to a requisition or
purchase order? (Choose two.)
A. A blanket purchase agreement is higher in priority than a global agreement.
B. A standard purchase order gets source document information from a blanket purchase order.
C. A requisition with a contract purchase agreement as a source document becomes a standard purchase order.
D. You do not need to set the profile option PO: Automatic Document Sourcing to Yes if your source is a global
agreement.
E. When you raise a requisition for an item that appears on a quotation as well as a blanket purchase agreement,
the latest of the two is chosen.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
Answer: AC
287. Identify two true statements about Sourcing Rules, Approved Supplier List (ASL) and other automatic
sourcing mechanisms for a purchasing document. (Choose two.)
A. The Approved Supplier Lists are listed in the Supplier Item CataloG.
B. A service line that is entered on a requisition can be linked to a Contract Purchase Agreement, but the pricing
must be entered manually.
C. If you must source an item from a blanket purchase agreement, you would first need to establish a requisition
before raising a Purchase Order.
D. Source information for an item on an Internal Requisition can be obtained automatically from a Blanket
Agreement in the sourcing organization.
E. When an item is entered on a requisition line, and an assignment does not exist for the item and relevant
inventory organization, the supplier with the highest rank is always chosen.
Answer: BC
288. Select three true statements about the default of sourcing information for requisitions and purchase orders.
(Choose threE. )
A. The item price on a requisition can be defaulted from the item attribute setup.
B. Buyer name cannot be defaulted onto a requisition, but you can assign notes to a buyer.
C. You can modify the last name of the requester defaulting from the Human Resources employee recorD.
D. You must use the Transfer From assignment on a sourcing rule for item information to default onto an internal
requisition.
E. When you assign a commodity to an approved supplier list, you do not need to assign the individual items in
the commodity.
F. You can have the same item on a quotation and a blanket agreement but the supplier or supplier site must be
different, so that it can default onto a requisition linE.
Answer: ADE
289. The purchasing manager of ABC Corp., needs to procure aluminum sheets. The purchasing manager wants to
default supplier, site, and source document information on the requisition.
The purchasing manager creates an approved supplier list and sourcing rule, but does not associate any source
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
document in the approved supplier list.
A global agreement, a quotation, a request for quotation (RFQ) and a blanket agreement exist for this item.
The purchasing manager sets the “PO: Automatic Document Sourcing” to Yes.
The supplier and supplier site information are as follows:
GLOBAL AGREEMENT : SUPPLIER A SITE1
QUOTATION : SUPPLIER A SITE2
RFQ : SUPPLIER B SITE1
BLANKET AGREEMENT : SUPPLIER B SITE2
Which supplier and supplier site would default on the requisition?
A. SUPPLIER B, SITE2
B. SUPPLIER A, SITE2
C. SUPPLIER A, SITE1
D. SUPPLIER B, SITE1
E. No supplier or site information would be populateD.
Answer: A
290. Identify three valid processes or steps in implementing approved supplier lists and sourcing rules. (Choose
threE. )
A. Review the timeliness of supplier deliveries.
B. Map business requirements for reports using standard Oracle reports.
C. Define the item attribute “Use Approved Supplier” for relevant items in the item master.
D. Establish sourcing rules while converting source documents from legacy systems into OraclE.
E. Match the supplier site information for every item on an approved supplier list to the supplier header
information on a sourcing rulE.
Answer: ACD
291. Identify two instances when an approved supplier list is redundant for automatic sourcinG. (Choose two.)
A. A sourcing rule exists for an item-supplier-supplier site combination.
B. You need to source service lines and Oracle Sourcing is implementeD.
C. Items are sourced from a manufacturing plant across countries/operating units in a multinational company.
D. You need to default source information on an item that is on a blanket purchase agreement and a quotation.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
E. You need to source information from a global agreement to a standard purchase order and the profile option PO:
Automatic Document Sourcing is set to Yes.
Answer: BE
292. An approved supplier list (ASL) is being defined in a multiorganization environment.
Which two statements are valid? (Choose two)
A. Setting up a Global ASL is mandatory.
B. If a supplier item has a local ASL setup, you cannot set it up on a Global ASL.
C. The supplier for an item-supplier association must be global, while the supplier site can be local.
D. Company X has set up Planning and would source planned orders. The approval status of the supplier can be
set to New or ApproveD.
Answer: CD
293. ABC is a global company with operations in Europe, Asia, and South AmericA.
Their procurement is centralized from Taiwan (for Asia and Europe) and Brazil (for South America) for most of
the items.
Which two statements are true? (Choose two.)
A. You cannot raise an internal requisition if the item is not specified in the approved supplier list.
B. The Taiwan and Brazil offices would be set up as internal suppliers, but they can be internal customers as well.
C. Germany cannot raise an internal requisition on Taiwan to source an item and ship it directly to the customer in
Germany.
D. Item A has a global purchase agreement establisheD. It can be sourced from Taiwan or within Italy where a
local purchase agreement is established with the same supplier. In this case, the global purchase agreement always
overrides the local purchase agreement on a requisition.
Answer: AB
294. A multinational company is setting up the sourcing rules and approved supplier list (ASL) to source
inventory items across different organizations.
Which two statements are true? (Choose two.)
A. You do not need to create a local ASL if you create a Global ASL.
B. Inventory organizations used in the sourcing rules must be set up in the Shipping Networks.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
C. You need to match the supplier between a sourcing rule and an ASL, but not the supplier sitE.
D. The country of origin must be entered in the ASL, or it would not be available on the purchasing document.
E. A commodity can be assigned to a supplier at both the global level and at the local level, and the local level
assignment takes precedencE.
Answer: BE
295. A global manufacturing organization (GLO) has multiple sourcing rules and approved supplier lists (ASLs)
that are set up correctly.
Three of the inventory organizations are ITA, NYC, and GER. NYC is a manufacturing organization and the other
two are distribution warehouses. The three organizations source items from each other.
Which two statements are valid? (Choose two.)
A. One global location is sufficient for the three organizations.
B. Three lines were set up on a sourcing rule and the sourcing rule was assigned to a single Assignment Set.
C. A sourcing rule is set up for a supplier but no ASL. When an item is entered on a requisition for this supplier,
the supplier information would not be defaulteD.
D. The price for item A is set in ITA at P1 and in GER at P2. When you raise an internal requisition for item A in
destination org ITA and source org GER, the defaulted price is P2.
E. ITA has a sourcing rule to source a part from GER. You also assign a bill of distribution to ITA to source the
same part from the manufacturing plant NYC. The default source would be GER.
Answer: BE
296. Due to the volume of manual requisitions she has to enter today, the buyer/planner for ABC Corp. decides to
set up requisition preferences.
What are the key features and restrictions of using requisition preferences? (Choose four.)
A. They are unique by supplier.
B. They can be overridden if necessary.
C. They are in effect for the current session.
D. They provide default values when creating requisitions.
E. Using preferences speeds up and simplifies the creation of requisitions.
F. They stay in effect as long as you do not log out, even if you change responsibilities.
G. A key feature is that multiple buyers can use the same requisition preferences without creating their own.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
H. They provide default values for the requisition header only, and not line information because each line is
unique in naturE.
Answer: BCDE
297. The buyer/planner for ABC Corp. wants to use a tool to facilitate the entry of requisitions.
She needs the tool to meet the following criteria:
1) Add lines to an existing requisition.
2) Add items to an existing requisition.
3) View Purchase and Price History.
4) View Quantity.
5) View Charge Account.
6) Project Information.
Which tools or methods should the buyer/planner use?
A. Requisition Template
B. Requisition Preferences
C. Oracle Purchasing Supplier Item Catalog
D. Copy Previous Requisitions in the Requisition Summary window
E. She will need to meet the criteria manually because no single tool can meet all the needed criteriA.
F. Her needs require using both Requisition Preferences and the Oracle Purchasing Supplier Item CataloG.
G. Her needs require using both the Copy Previous Requisitions in the requisition summary window and the
Requisition TemplatE.
Answer: C
298. You are evaluating the integration of internal requisitions. Which three applications will give you a flexible
solution for your interorganization and intraorganization requests? (Choose threE. )
A. Inventory
B. Payables
C. Purchasing
D. iProcurement
E. Order Management
F. WIP – Work in Process
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
Answer: ACE
299. Identify the two separate processes used to create the internal sales order from approved requisitions.
(Choose two.)
A. Auto Create process
B. Order Import process
C. Requisition Import process
D. Requisition Open Interface process
E. Create Internal Sales Order process
F. Requisition Import Validation process
G. PO Create Document Workflow process
Answer: BE
300. The Requisition Open Interface is loaded from a variety of sources. Identify fivE. (Choose fivE. )
A. Oracle Inventory
B. Oracle Purchasing
C. Oracle iProcurement
D. Oracle Order Management
E. Internal Requisitions
F. Oracle WIP (Work in Process)
G. Flat files from non-Oracle systems
H. Oracle MRP (Material Requirements Planning)
Answer: ADFGH
301. Requisition Import groups all requisitions with the same group code under the same requisition header.
If no group code is specified, Requisition Import groups requisitions according to five types of groups that can be
optionally passed to the Requisition Import process. Identify them. (Choose fivE. )
A. Group by Item.
B. Group by pricE.
C. Group by buyer.
D. Group by UOM.
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
E. Group by location.
F. Group by supplier.
G. Group by description.
H. Group all requisition lines under one requisition header.
Answer: ACEFH
302. There are four tabbed regions in the Supplier Item Catalog window (Negotiated Sources, Prior Purchases,
Sourcing Rules, and Requisition Templates), but function security can be used to determine whether a user will be
able to see all of them.
In release R12, where is the requisition setup option that determines which of the tabbed regions is the default?
A. in the Profile Options setup
B. in the Lookup Codes setup
C. in the Document Types setup
D. in the Purchasing Options setup
E. in the Expense Account Rules setup
F. in the Requisition Preferences setup
Answer: A
303. Which five actions can you perform on Requisitions? (Choose fivE. )
A. Print requisitions.
B. Update requisitions.
C. Cancel/Final Close requisitions.
D. Modify after the requisition has been approveD.
E. View the status and action history of requisitions.
F. Delete requisition lines after the requisition has been approveD.
G. Only Finally Close requisitions; Cancel is not an available action.
H. Review requisition assignments and assign/reassign requisitions to buyers.
I. Printing requisitions is not an available action until the client has created a company form.
J. Requisition Management is not a valid action for requisitions; assigning/reassigning can be performed only on
POs.
Answer: ABCEH
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
304. Your client orders supplies from the internal warehouse on a regular basis. Which five setups would you
suggest to your client for reducing the time required to complete internal requisitions? (Choose fivE. )
A. Set their preferences with Source as Supplier.
B. Set their preferences with Source as Inventory.
C. Set their preferences with the Urgent flag selecteD.
D. Set their preferences with Supplier name and Supplier sitE.
E. Set their preferences with a need-by date equal to the date on which they need the goods.
F. Set their preferences with Location equal to the normal purchasing delivery location.
G. Create a requisition template with their regularly ordered internal warehouse items.
H. Set their preferences with either Requester name or the name of the person requesting the goods.
Answer: BEFGH
305. Which three fields can be set in the requisition preferences phase of the requisition life cycle? (Choose
threE. )
A. Preparer
B. Category
C. Requestor
D. Description
E. Charge Account
F. Destination Type
G. Requisition Amount
H. UOM (Unit of Measure)
Billing Notice
Answer: CEF
306. You are working on an implementation of Oracle Purchasing at a financial institution. The client has
strategically sourced a firm for all its desktop needs. Volume discounts apply. The client has standardized pricing
requirements for specific brands of equipment and peripherals.
Which two types of procurement documents would you suggest? (Choose two.)
A. Global Agreement
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
B. Contract Agreement
C. Planned Purchase Order
D. Standard Purchase Order
E. Blanket Purchase Agreement
Answer: AE
307. A Blanket Purchase Agreement is created with the following cumulative price break:
Quantity > 0: Unit Price = $5 Quantity > 20: Unit Price = $4
Single line, single distribution releases are created as follows:
Release# 1 with quantity 15
Release# 2 with quantity 10
What are the unit price values on the releases?
A. Release1 $5, Release2 $5
B. Release1 $4, Release2 $4
C. Release1 $5, Release2 $4
D. It depends on the price tolerance for the linE.
E. Release1 $5, Release2 $4 for a quantity of 5 and $5 for a quantity of 5
Answer: C
308. It is typical to allow purchasing to combine lines from multiple requisitions onto a single purchase order or
releasE.
This combining should result in ________. (Choose threE. )
A. fewer purchasing documents issued
B. reduced overall administration costs
C. better pricing due to volume discounts
D. all the requisitioners lines being combined onto one purchase order
E. helping a requisitioner to track their specific item on the purchase order
F. different departments’ items being combined to one default department account
G. requisition lines for a particular department being kept intact on one purchase order
Answer: ABC
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
309. Application program interface (API) is a software transaction connector for a specific function within Oracle
PurchasinG.
Select three options that describe the function of APIs. (Choose threE. )
A. Load Receipts
B. Custom Pricing
C. Load Requisitions
D. Load Receipt Returns
E. Load Purchase Orders
F. Cancel Purchase Orders
G. Purchasing Order Changes
Answer: BFG
310. The Purchasing Document Open Interface is used to import purchasing documents from sources outside of
Oracle PurchasinG.
Select the answer that contains all the correct document types or functions that can be interfaced into Oracle
through the Purchasing Document Open InterfacE.
A. Requisitions, Receipts, Custom Pricing, Contract Agreements, Standard Purchase Orders.
B. Standard Purchase Orders, Purchase Order Changes, Cancel Purchase Order, Requisitions, Receipts.
C. Contract Agreements, Standard Purchase Orders, Price sales catalog information, Purchase Order Changes.
D. Standard Purchase Orders, Purchase Order Changes, Contract Agreements, Blanket Purchase Agreements,
Planned Purchase Orders.
E. Price sales catalog information, Responses to requests for quotations (RFQs) in the form of blanket purchase
agreement lines, or catalog quotations, Standard Purchase Orders, Planned Purchase Orders.
F. Blanket Purchase Agreements, Cancel Purchase Order, Responses to requests for quotations (RFQs) in the form
of blanket purchase agreement lines, or catalog quotations, Requisitions, Planned Purchase Orders.
Answer: E
311. Which control option prevents changes or additions to the purchase order or release, but maintains the ability
to receive and match invoices?
A. Hold
B. Firm
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
C. Close
D. Freeze
E. Finally Close
Answer: D
312. In setting up Purchasing, specifically for requisitions and purchase orders, there is a hierarchy for defaulting
values into these documents (the higher level flows down).
Choose the answer that contains the correct hierarchy default process.
A. Purchasing & Receiving Options, Financial Options, Supplier, Supplier Site, Requisition or Purchase Order
Document, Item
B. Purchasing & Receiving Options, Financial Options, Supplier, Supplier Site, Item, Requisition or Purchase
Order Document
C. Financial Options, Purchasing & Receiving Options, Supplier, Supplier Site, Item, Requisition or Purchase
Order Document
D. Financial Options, Supplier, Supplier Site, Purchasing & Receiving Options, Item, Requisition or Purchase
Order Document
E. Financial Options, Purchasing & Receiving Options, Supplier, Supplier Site, Requisition or Purchase Order
Document, Item
F. SOB, Financial Options, Supplier, Supplier Site, Purchasing & Receiving Options, Item, Requisition or
Purchase Order Document
Answer: C
313. Price Tolerance (%) on the Purchasing Options Control section refers to the percentage by which _____.
A. the purchase order line price cannot exceed a price quote
B. the invoice price cannot exceed the purchase order line price
C. the purchase order line price cannot exceed the blanket amount
D. the supplier catalog price cannot exceed purchase order line price
E. the purchase order line price cannot exceed the requisition line price
Answer: E
314. Your client has the following requirements for electronic delivery of purchasing documents to indirect spend
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
vendors:
1. No third-party software should be needed; the built-in Oracle functionality should be useD.
2. No special supplier set up should be required; the supplier should need minimal resources to participatE.
3. No requirement for audit trail or confirmation.
The best method within standard functionality is _____.
A. EDI
B. XML
C. Email
D. Facsimile
E. Direct interface
Answer: C
315. A medical device manufacturer is in the process of implementing Oracle in their business. In the
development stage of implementing Purchasing, they need to consider the needs of all interested parties.
1) Purchasing & Receiving
2) Planning
3) Receiving & Inventory
4) Payables & Accounting
5) Assets
Depending on the scope of the implementation, which departments may need to be involved in the process?
A. 1 and 3
B. 1 and 4
C. 1, 3, and 4
D. 1, 3, 4, and 5
E. 1, 2, 4, and 5
F. 1, 2, 3, 4, and 5
Answer: F
316. BMC is preparing to convert purchase orders (POs) from their legacy system into OraclE.
Their legacy system had intelligent numbering with leading characters, which they want to be converteD.
However, after conversion, they want to have nonintelligent numbering; therefore, the system is set up for
Http://oracleapps4u.com/ http://oracleapps4u.blogspot.in
nonintelligent numberinG.
During conversion, the sequence of PO conversion is to be as follows:
1) Manually enter two weeks of POs because the legacy system was shut down with the new PO numbering
methoD.
2) Convert the legacy POs.
What is correct in this situation?
A. Leave the setups as is, but convert the legacy POs first, then the manual POs.
B. The system is set up for nonintelligent numbering; therefore, the legacy POs cannot be converted with
intelligent numberinG.
C. No setup changes are necessary as long as you ensure that the next automatic number is larger than the largest
legacy PO number.
D. Switch setups from Automatic to Manual, then enter the manual POs, and then switch setups back to Automatic
and automatically convert all legacy POs.
E. Enter the manual POs, then change the PO numbering options to Manual (alphanumeric), convert legacy POs,
and then change the PO numbering options back to AutomatiC.
Answer: E

No comments:

Post a Comment